Планински водач

 

Уважаеми гости, в зависимост от вашите лични познания и умения, една екскурзия или дори само една разходка в планината може да се превърне в страхотно преживяване или в пълна катастрофа. Ако не сте сигурни къде точно искате да отидете, как да планирате маршрута си, каква екипировка и технически умения са ви необходими, както и какви действия да предприемете в непредвидени ситуации, то най-вероятно се нуждаете от услугите на планински водач. Планината никога не е за подценяване! Ние вярваме, че воденето на хора в планината не трябва да бъде единствено организирано придвижване от една точка до друга, но и едновременно забавление, приключение и образователен процес. Водачът е този, който може да отговори на множеството практически въпроси, които са част от всеки излет, да ви заведе на места, за които не би ви хрумнало или не бихте посмели да посетите сами.  

Къща Панорама предлага лицензиран планински водач. Само дипломирани планински водачи имат право да упражняват професията. Господин Христо Тумбев е планински водач както за Родопите, така и за Рила, Пирин, Стара планина и Витоша. Вие може директно да направите запитване, дори и да не сте гости на нашата къща в град Смолян. Естествено като гости в Смолян можете да организирате с него и преходи в планината. Необходимо е предварително да уговорите вашите желания и да резервирате дата за преход или само разходка.

       

 

 

 

 

 

Jana Zahariev, Huttenstr.28,09131 Chemnitz,Germany/ Stanevska 47, 4700 Smoljan, Bulgarien | jana@zahariev.de/ tel.0049371419613/ 00359890582233